Opruimen van alle soorten inboedels in Vlaanderen

Gratis stofzuigservice!

Voor een bezemschoon resultaat stofzuigen wij de volledige woning, zonder extra kost!

0474 / 78 42 99

Wij beantwoorden meteen jouw oproep

5 gouden tips om je inboedel op te ruimen

Een huis leegmaken is onze specialiteit, al meer dan 15 jaar. Graag delen wij met onze lezers 5 gouden Huis Opruimen Tips. Zelf een inboedel opruiming doen kan zeer stressvol zijn. Dit zijn onze tips om ervoor te zorgen dat alles zo vlot mogelijk verloopt.

Tip 1: Plan vooruit

Het zorgvuldig op voorhand plannen van de de opruiming zorgt ervoor dat al de rest van het werk soepel kan verlopen. Een goede vuistregel voor twee personen die een huisopruiming uitvoeren, is om voor elke kamer een halve dag vrij te maken. Dit lijkt misschien veel, maar net zoals bij de meeste dingen in het leven, als je jezelf voldoende tijd geeft om een klus te klaren valt al 90% van alle stress weg die daarmee gepaard gaat. Van alle huis opruimen tips is dit waarschijnlijk de allerbelangrijkste!

Tip 2: Gebruik het verkeerslichtsysteem en gooi niet alles zomaar op de afval container

Eens je wat tijd in je agenda hebt gereserveerd voor de opruiming van het huis, is de volgende stap om alles te doorlopen en om te beslissen welke items jij en je familie willen behouden, verkopen of doneren, of weggooien. We raden u aan hiervoor het verkeerslichtsysteem te gebruiken

Zelf inboedel opruimen

Gebruik het verkeerslichtsysteem voor de perfecte inboedel opruiming

Rood = Bijhouden
Oranje = Verkopen/doneren (kringloop winkel of iets dergelijks)
Groen = Afval container (recycleren of restafval)

We weten dat het moeilijk is, maar probeer zo meedogenloos mogelijk te zijn – pas alleen de rode stickers toe voor items die je zeker nog zal gebruiken en probeer zoveel mogelijk van de spullen die je niet meer nodig hebt een tweede leven te geven via donatie of recyclage. De rest kan op de afval container

Tip 3: Bepaal volumes en huur eventueel een afval container

Goed gedaan – het moeilijkste is nu achter de rug. Nu heb je een idee nodig van het volume van al je spullen. Een eenvoudig referentiepunt is de standaard bouw afval container, de meest voorkomende afvalcontainer die u op de openbare weg vaak ziet. Deze meten 6 of 8 kubieke meter – neem dus gemiddeld 7 kubieke meter en gebruik dit als uw maatstaf terwijl u door elke kamer loopt. Loop rond elke kamer en noteer hoeveel van een container elke stickercategorie zou vullen. Zodra u dit hebt gedaan tel je alles op, en krijgt u een totale volumeschatting voor elke categorie.

Tip 4: Maak het huis leeg

Gewapend met uw volumeschatting, bent u nu klaar om het huis te ontruimen!

Rood = houden

Tenzij je het zelf wilt doen, heb je een gespecialiseerd verhuisbedrijf nodig om dingen van A naar B te verplaatsen. Voor kleine verhuizingen kan u ook steeds bij ons terecht

Oranje = verkopen / doneren

Er zijn talloze manieren om af te geraken van nog bruikbare items die je niet wil; 2dehands.be, eBay, rommelmarkten, etc… zijn allemaal uitstekende kanalen, maar onthoud dat je wel mensen moet ontmoeten die je nog nooit eerder hebt ontmoet en die niet afkomstig zijn van een professionele organisatie. Als je ze wel gebruikt, zorg er dan voor dat je niet alleen bent wanneer de persoon komt kijken. Andere opties zijn lokale liefdadigheidswinkels en sociale ondernemingen zoals de kringwinkel.

Groen = wegwerken

Keuze uit vier basisopties als het gaat om het verwijderen van ongewenste items uit een huisopruiming:

  • Stop alles in de kofferbak van uw auto of huur een busje om het naar het plaatselijke containerpark te brengen
  • Huur een afval container. Afval containers worden forfaitair in rekening gebracht en vereisen een licentie indien geparkeerd op de openbare weg. Je moet alles zelf laden. Prijzen variëren sterk afhankelijk van welk bedrijf u kiest, het volume van de container dat u nodig hebt en het type afval. Daarnaast moet je dus mogelijk ook een container licentie betalen (als de container op de weg geparkeerd moet worden) en, afhankelijk van de gemeente. Googelen ‘afval huur container [uw gemeente]’ is de eenvoudigste manier om een ​​lokaal container-verhuurbedrijf te vinden.
  • Gebruik een professioneel bedrijf voor het opruimen en verwijderen van rommel zoals Boboke. Zo hoeft u zelf helemaal niets te doen en krijg je voor een scherpe prijs een erg fijne service.

Tip 5: Pas onze huis opruimen tips toe, en tot slot vergeet niet …

Wij hopen dat u waarde hebt gevonden in onze huis opruimen tips. Houd onze laatste tip ook nog zeker in je achterhoofd:

Diefstal van identiteit is een groeiend probleem in België. Overweeg zeker een papier versnipperaar te gebruiken om vertrouwelijke documenten te vernietigen, maar pas op dat u geen documenten weggooit die u later misschien nog nodig hebt! Als je in een huis heel wat items verplaatst die al enige tijd ongestoord zijn, zal je waarschijnlijk een grote hoeveelheid stof verjagen, dus open veel ramen voordat je begint en overweeg een stofmasker te dragen. Let ook extra op bij het tillen van zware voorwerpen.

Als je dat allemaal hebt opgelost, verdien je zeker een lekker frisse pint of kopje thee in je zetel!

STIPT. VRIENDELIJK. PROFESSIONEEL

Vraag een vrijblijvende offerte aan

0474 / 78 42 99

Wij beantwoorden meteen jouw oproep

Devin Tewari
Devin Tewari
Read More
Zeer vriendelijke mensen, werken heel netjes en professioneel. Ze vinden voor alle problemen wel een oplossing. Zeker om aan te raden 🙂
Brigitte Fryters
Brigitte Fryters
Read More
Heel tevreden. Super vriendelijke mensen. Hebben kei goed werk gedaan. Wij zijn heel tevreden met deze service. Dank u. Wij raden dit bedrijf aan.
Kristin Van Eyndhoven
Kristin Van Eyndhoven
Read More
Komt afspraken na. Harde werkers en een top team. Alles super opgeruimd en bezemschoon. Vriendelijke gasten. Dit bedrijf is een aanrader! 👍
Klaartje Bracke
Klaartje Bracke
Read More
Prima service voor goede prijs. Werken efficiënt, volgens afspraak. Als er zich, buiten hun wil, een probleem voordoet, doen zij al het mogelijke om gemaakte afspraken na te komen. Schatten snel in hoeveel alles zal kosten en houden zich ook aan deze prijs. Sterk werk, bedankt mannen!
Open chat
1
💬 Kunnen we helpen?
Hoi, kunnen we je helpen? 👍🏻