Wat is een vervuilde woning

Een vervuilde woning opruimen? Wanneer we spreken over een vervuilde woning hebben we het meestal over een woning waar de bewoner(s) door psychische en/of mentale moeilijkheden al langere niet meer in staat zijn om de woning zelf op te ruimen en netjes te houden. Een huis waar er sprake is van “hoarding” (verzamelwoede), waar jaren al niet meer opgeruimd of gepoetst is, waar vochtproblemen zijn of infrastructurele problemen zijn ontstaan. 

Hoarding is een complexe aandoening waardoor een persoon allerlei rommel begint te verzamelen en hier onmogelijk afstand van kan doen. De hoarder belandt vaak in een isolement, waarna de vervuiling alleen maar toeneemt. Uiteindelijk vormt de woning een gevaar voor de volksgezondheid waarna vaak een (gedwongen) ontruiming plaatsvindt.

Hoe een vervuilde woning situatie ontstaat

Uit cijfers blijkt dat het aantal vervuilde woningen neemt helaas elk jaar toeneemt. De belangrijkste oorzaken zijn enerzijds ouderen die langer zelfstandig blijven wonen en waar het soms bij misloopt. Anderzijds is er een groeiende groep van mensen die te maken hebben met diepgewortelde mentale problemen. Mensen die ofwel nooit de capaciteit hebben gehad om te leren hoe alles netjes te houden, of mensen die worstelen met een psychische stoornis. Het lukt hen niet meer om het huis netjes te houden en zijn zich na verloop van tijd er zich ook niet meer bewust van.

Een vervuilde woning onstaat niet door luiheid of gemakzucht. Er schuilen sterkere onderliggende problemen bij deze groep mensen die het hen onmogelijk maken de woning proper te houden.

Een vervuilde woning opruimen

Een vervuilde woning opruimen kan u best laten doen. Dergelijke woningen kunnen heel wat gevaar opleveren. Denk dan maar aan shimmel, uitwerpselen, besmette naalden enz… Je moet letten op scherpe objecten zoals messen, gebroken, glas, naalden of andere scherpe objecten, die als ze besmet zijn levensbedreigende ziektes kunnen veroorzaken. Overal is het vies en vuil. Alles duidt op een gevaarlijke situatie: brandgevaar, onhygiënisch en onveilig. 

Wij raden daarom ook zeer sterk af om zelf een vervuilde woning op te ruimen en dit over te laten aan speciaal opgeleide mensen.

Een gespecialiseerd bedrijf zoals Boboke kan u hiermee gerust helpen. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het opruimen en schoonmaken van vervuilde woningen! We weten hoe we met deze situaties moeten omgaan en hoe we op een snelle, veilige en efficiënte manier een vervuild huis kunnen omtoveren naar een bezemschone woning!

Vriendelijk team dat hard gewerkt heeft om op 2 dagen tijd ons ouderlijk huis volledig op te ruimen: meer dan 7 ton inboedel, oa ook uit grote, overvolle zolder en uit tuin. Echt álles weg voor een schappelijke prijs, en met veel respect voor het huis, bij ons zonder container. Proper gestofzuigd achtergelaten. Een aanrader!
5/5
vervuild-huis-opruimen
Een vervuilde woning onstaat niet door luiheid of gemakzucht. Er schuilen sterkere onderliggende problemen bij deze groep mensen die het hen onmogelijk maken de woning proper te houden.

Hoe wij een vervuilde woning schoonmaken

Het opruimen van een vervuilde woning doen wij van A tot Z. Wij regelen alles qua afvalcontainers, ladderlift, verhuiswagen, parkeerborden en alle licenties. Alles start natuurlijk bij uw offerte aanvraag en een eventueel persoonlijk kennismakingsgesprek. Dan bekijken we samen wat er precies moet gebeuren, wat de omvang is en wat er allemaal voor nodig is. 

We weten dat het vaak belangrijk is om het vertrouwen van de bewoner te winnen. Er moeten duidelijke afspraken zijn welke spullen er bewaard moeten blijven en welke weg mogen. Daarom staan we graag ook in nauw contact met de bewoner zelf. 

Hulpmiddelen voor een vervuild huis leegmaken

Omdat wij gebruik maken van eigen verhuiswagen, verhuislift en afvalcontainer(s) kunnen zeer snel schakelen en ons flexibel opstellen qua planning. Het inzetten van deze middelen maakt dat wij op een veel vlottere en efficiëntere manier de vervuilde woning kunnen leegmaken, wat ook een voordeligere prijs betekent voor de klant.

afvalcontainer
leegmaken appartement na overlijden
service-flat-leegmaken

Vervuilde woning opruimen na overlijden

Een overlijden is nooit fijn. De periode erna is voor de nabestaanden vaak chaotisch en emotioneel moeilijk. Zij dienen niet alleen het verlies te dragen, maar krijgen er ook nog eens een hoop administratieve taken bij. Het huis leeghalen is daar een voorbeeld van. Dit is vaak een emotioneel proces. Terwijl u nog midden in het rouwproces zit, moet u op een korte tijd snel beslissingen nemen. Helaas is het een noodzakelijk kwaad, want de woning moet in veel gevallen opnieuw verkocht of verhuurd worden

vervuild-huis-laten-opruimen
Ik heb een zeer goede ervaring met het team van Boboke (bij het recent opruimen van een inboedel). Afspraken zijn nagekomen, de werken zijn goed uitgevoerd, correcte prijs. Extra taken werden vlot en flexibel ingepland. Ik kan ze alleen maar aanbevelen.
5/5

U kan kiezen wat u wilt bijhouden

U kiest zelf welke spullen u graag wil bijhouden. De rest ruimen we vakkundig op met de grootste zorg voor de woning én voor de gemaakte afspraken. Kortom, we zorgen ervoor dat de woning snel weer bewoonbaar is.

Het opruimen van inboedels doen wij in Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Berlaar, Boechout, Bonheiden, Boom, Bornem, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kessel-lo, Heverlee, Deurne, Borgerhout, Oostakker, Olen, Wijgmaal, Wilsele, Essen, Kiel, Hulshout, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksplas, Merksem, Mol, Mortsel, Niel, Nijlen, Olen, Oud-Turnhout, Putte, Puurs, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Stabroek, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Westerlo, Wijnegem, Willebroek, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht

Onze service is inclusief

STIPT. VRIENDELIJK. PROFESSIONEEL

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Opruimfirma boboke